Benodigdheden

1 x recept glutenvrije loempiavellen (zie bakboek)

450 gram fijne nasigroente

1/2 theelepel zwarte peper

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel kurkuma

1/2 theelepel chilipoeder of sambal

snuf gemberpoeder

1 groente boullionblokje

optioneel 1 theelepel sambal

1 kipfilet (1/2 kippenborst)

kipkruiden met zout

knoflookkruidenmix

100 gram rijstnoedels of glasvermicelli

Extra nodig

Saus

100 ml melk

100 ml yoghurt

2 eetlepels zonnebloemolie

3 snufjes zout

1/2 zakje bakpoeder

Bereidingswijze

  1. Marineer de kip met kipkruiden en knoflookmix en wat olie. Bak aan en laat op laag vuur sudderen tot de kip helemaal uit elkaar valt.
  2. Roerbak de nasigroente met de kruiden en bouillonblokje.
  3. Giet gekookt water over de rijstnoodles/glasvermicelli en laat 5 minuten staan. Spoel daarna af met koud water en laat goed uitlekken!
  4. Knip de vermicelli kleiner en meng vervolgens alles samen en proef of het zout goed zit. Je vulling is nu klaar. Laat het geheel goed afkoelen en uitlekken.
  5. Maak loempiavellen volgens de bereidingswijze uit het bakboek.
  6. Verwarm de oven voor op 200C
  7. Meng de ingrediënten voor de saus samen met een garde.
  8. Smeer om de beurt een loempiavel in met wat saus en leg wat vulling in het midden. Vouw dicht tot een vierkant pakketje of rol tot een rolletje.
  9. Leg op bakplaat met bakpapier en werk alles af.
  10. Smeer met een kwast nog wat saus erop en bestrooi met sesamzaad.
  11. Bak in een voorverwarmde oven op 200C voor 15 minuten tot goudbruin.

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten